УПЛ, 22 тур

Ворскла – Металіст – 3:2

Голи: Сефері, 26, 45+1 (обидва з пенальті), Феліпе, 45+3 – Бойчук, 9 (пенальті), Романюк, 82

Нереалізований пенальті: Сефері, 30

Металіст приїхав до Полтави аби перервати свою безвиграшну серію. Харків'яни не могли тріумфувати в УПЛ протягом 14 матчів поспіль – 6 нічиїх та 8 поразок. Натомість Ворскла виграла у двох попередніх поєдинках та отримала нагоду перегнати Кривбас в турнірній таблиці.

Вже до екватора першого тайму команди обмінялись голами з пенальті. Спочатку Бойчук переграв Ісенка з одинадцятиметрової позначки, а згодом Сефері успішно виконав вирок арбітра, прошивши Єрмолова.

За кілька хвилин голкіпер Металіста порушив правила у власному карному майданчику і подарував Ворсклі шанс вийти вперед. Цього разу Сефері схибив – Єрмолов вгадав напрям польоту м'яча й успішно відбив пенальті.

Втім на 45+1 хвилині нападник полтавців втретє підійшов до позначки. Албанець виграв чергову дуель з голкіпером та забив свій 9 гол у нинішньому сезоні УПЛ. За дві хвилини Феліпе ще раз засмутив харків'ян, тому на перерву команди пішли за рахунку 3:1.

Після завершення першої половини гри тренер Металіста Олег Ратій пішов сперечатись з головним арбітром матчу та був вилучений за неспортивну поведінку.

До слова, суперники повторили історичний рекорд УПЛ за кількістю пробитих пенальті. Більше ніж чотири одинадцятиметрових не було призначено у жодному поєдинку чемпіонатів України.

По перерві команди мали ще кілька нагод змінити рахунок, проте Ворсклу рятували сейви Ісенка, а Металіст – марнотратство Сефері. На 82-й хвилині Романюк потужним ударом відправив м'яч у сітку воріт та відродив інтригу у грі.

Зрештою кінцевий рахунок на табло зафіксував перемогу господарів 3:2. Таким чином Ворскла підіймається на 7 сходинку з 29 очками. Металіст продовжує бовтатись на дні турнірної таблиці – 15 місце та 19 очок.