Саутгемптон зміг шокувати свого опонента вже на самому старті поєдинку та повів у рахунку на 30-ій секунді. Ремсдейл шукав передачею Зінченка, проте обрізався і віддав м'яч Алькарасу. Згодом Волкотт подвоїв перевагу "святих", відзначившись у ворота своєї колишньої команди.

На 20-ій хвилині Сака непогано скинув на Мартінеллі, а бразилець влучним ударом скоротив відставання. Команди пішли на перерву з рахунком 2:1. "Канонірам" не вдавалось проходити насичену оборону суперника, а от Саутгемптону в другому таймі знадобився лише один момент, щоб знову святкувати гол – Зінченко не вслідкував на дальній стійці за Чалета-Царом.

На 88-ій хвилині Едегор класно закрутив у дальній кут з меж карного майданчика, а за дві хвилини Сака сенсаційно зрівняв рахунок. Вболівальники гнали свою команду вперед, проте вирвати перемогу підопічним Артети не судилося.

Таким чином, Арсенал продовжує лідирувати у турнірній таблиці АПЛ (75 очок), а Саутгемптон залишився на 20-й сходинці (24 пункти). Зауважимо, що Манчестер Сіті має в активі 70 очок та ще дві гри в запасі, тож "канонірам" у наступному турі потрібно перемагати команду Гвардіоли, аби зберегти лідерство.