Ліга Європи. 1/4 фіналу

Рома – Фейєнорд – 4:1 (перший матч 0:1)

Голи: Спінацолла, 60, Дибала, 89, Ель-Шаараві, 101, Пеллегріні, 109 – Пайшао, 80

Вилучення: Хіменес, 120+1

Уніон Сент-Жилуаз – Байєр – 1:4 (перший матч 1:1)

Голи: Терхо, 65 – Діабі, 2, Баккер, 38, Фрімпонг, 62, Гложек, 79

Матч у Роттердамі завершився мінімальною перемогою Фейєнорда (1:0). Таким чином кривдник Шахтаря зробив крок до помсти римлянам за програний торік фінал Ліги конференцій. Нідерландський клуб востаннє вигравав Лігу Європи у сезоні 2001/02. Натомість Рома жодного разу не завойовувала цей трофей. А от її "Особливий" наставник Моурінью останній раз підкорював ЛЄ на чолі з Манчестер Юнайтед у 2017-му.

На старті зустрічі воротаря гостей потурбував Пеллегріні, але Бейлов парирував удар. Згодом виводити римлян вперед міг Ель-Шаараві, але м'яч пролетів над поперечкою.

З наближенням до перерви футбольні пристрасті розгорялися все дужче. Асистент Моурінью Сальваторе Фоті в якийсь момент вирішив відібрати м'яч у форварда Фейєнорда Хіменеса, коли гравець намагався вкинути м'яч з аута. Окрім того, Фоті зачепив нападника ліктем – той довго театрально валявся газоном. До сутички приєдналася ледь не вся лава запасних "червоно-білих". У підсумку помічник Моурінью отримав червону картку, а резервний воротар гостей, який найбільше агресував, схопив "гірчичника".

До перерви "вовки", за статистикою xG награли на 0,77 гола, роттердамці – на 0,58. Але на табло залишилися "нулі".

До божевілля трибуни Стадіо Олімпіко довів на 60 хвилині Спінацолла. Скориставшись метушнею у штрафному Фейєнорда після падіння Пелегріні, захисник Роми відправив м'яча у сітку впритул до правої стійки. Хоча не обійшлося без невеликого рикошету. Востаннє Спінацолла забивав у єврокубках ще у 2019-му.

Вивести Рому у півфінал Ліги Європи міг Крістанте, але Ентоні Тейлор скасував взяття воріт – Абрахам, який асистував хавбеку, сфолив на Траунерові. А за лічені хвилини римську публіку шокував Пайшао, який нещодавно вийшов на заміну. Форвард головою пробив на протихід Патрісіу – 1:1.

Надію Ромі подарував Дибала – чинний чемпіон світу зрівняв рахунок у серії на останній хвилині основного часу і перевів поєдинок в овертайм. На 101-й "вовки" знову вийшли вперед: Ель-Шаараві в падінні замкнув розкішний простріл Абрахама. А Пеллегріні невдовзі остаточно зняв питання про переможця – 4:1. Вже на 120 +1 червону картку встиг заробити Хіменес за брудну гру проти Манчіні. Підопічні Моурінью прориваються у півфінал ЛЄ із загальним рахунком 4:2.

У паралельній дуелі зійшлися Уніон Сент-Жилуаз та Байєр. Перший поєдинок завершився бойовою нічиєю (1:1). Однак на виїзді леверкузенці не залишили шансів бельгійському супернику.

Байєр вирвався вперед вже на другій хвилині – у воротах Уніона розписався найкращий бомбардир Байєра Муса Діабі.

Під кінець першого тайму перевагу німецького клубу збільшив Баккер. А по перерві Фрімпонг довів рахунок до 3:0. Невдовзі гості відквитали один гол – відзначився Терхо. Але Гложек остаточно поховав будь-які надії Уніона – 4:1. Із загальним рахунком 5:2 Байєр впевнено виходить у півфінал Ліги Європи.

Півфінальні пари Ліги Європи:

Ювентус – Севілья

Рома – Байєр