Ліга конференцій. 1/4 фіналу

Фіорентина – Лех – 2:3 (перший матч – 4:1)

Голи: Соттіль, 78, Кастровіллі, 90+2 – Соуза, 9, Вельде, 64 (П), Собєх, 69

АЗ – Андерлехт – 2:0 (серія пенальті 4:1) (перший матч – 0:2)

Голи: Павлідіс, 4 (П), 14

Фіорентина вийшла на матч проти польської команди з комфортною перевагою. Вінгер Динамо Георгій Цітаішвілі, який на правах оренди виступає за Лех, не потрапив у стартовий склад. Його команді вдалося забити швидкий гол. На 9 хвилині Соуза впевнено зіграв на добиванні та поцілив у девʼятку. Одразу після цього Соттіль отримав мʼяч у штрафному та з ударної позиції вистрілив по воротах – Беднарек у стрибку парирував.

По перерві Скураш заробив пенальті. 11-метровий пішов пробивати Вельде, який холоднокровно відправив мʼяч у протилежний кут від голкіпера. А вже за кілька миттєвостей Собєх замкнув простріл з флангу та зрівняв шанси команд на вихід у півфінал ЛК. Фінальну крапку у матчі поставили Соттіль та Кастровіллі, які своїми голами принесли перемогу італійській команді за підсумками двох матчів (6:4).

У паралельному матчі чвертьфіналу АЗ зустрічався з Андерлехтом. Гості мали перевагу у два мʼячі, але розгубили її ще у першому таймі. Спочатку Павлідіс реалізував пенальті, а згодом оформив дубль, відзначившись у порожні ворота. Команди не визначили переможця ні в основний час, ні у серії пенальті. Серію 11-метрових виграв АЗ – 4:1.

Усі півфіналісти визначаться вже сьогодні, 20 квітня, о 22:00. Вест Хем зустрінеться з Гентом, а Ніцца з Базелем.