Ліга чемпіонів, чвертьфінал, другий матч

Баварія – Манчестер Сіті – 1:1 (перший матч – 0:3)

Голи: Кімміх, 83 (пен.) Холанд, 57

Нереалізований пенальті: Холанд, 38

Склад Манчестер Сіті залишився незмінним після потужного першого поєдинку, натомість Томас Тухель вирішив зробити 2 заміни. Гнабрі і Девіс поступилися місцями Шупо-Мотінгу та Канселу.

Баварія зі зрозумілих причин відразу захопила ініціативу, особливо Коман розривав свій правий фланг. Втім, головний момент старту зустрічі виник з іншого боку. Сане вискочив на побачення з Едерсоном, але пробив повз стійку. Крихти надії Баварії міг знищити Упамекано. Віце-чемпіон світу збив Холанда, який рвався на ворота самотнього Зоммера. Клеман Тюрпен навіть встиг показати земляку пряму червону за фол останньої надії, проте центрбека Баварії врятував прапорець лайнсмена – офсайд.

Сане ударом зі штрафного ще раз потурбував Едерсона на 21-й хвилині, після чого весь порив мюнхенців зійшов нанівець. Більше того, Сіті сам почав активніше йти вперед, а Упамекано таки вигадав проблеми на свої ворота. Француз рукою зіграв у карному майданчику, тому Тюрпен не мав вибору – пенальті та жовта картка.

До позначки підійшов Холанд, який за 27 матчів міг оформити свій 35 гол в рамках Ліги чемпіонів (потенційний рекорд). Поки не судилося – Ерлінг вирішив бити на силу і пробив над воротами. Баварія до кінця тайму встигла створити ще кілька напівмоментів, а Гюндоган і Кімміх почубилися в центрі поля. Тюрпен обох нагородив жовтими картками.

Тухель обійшовся без замін у перерві, хоча гра Баварії явно не натякала на камбек. Мюнхенці знову підтиснули суперника на старті тайму, але без ударів по воротах. Зате Ман Сіті вистачило першого-ліпшого виходу за центр поля. Ніхто не замкнув простріл Комана, і Стоунз виніс м'яч на чужу половину, де були лише де Брюйне та Холанд. Цих двох геніїв вистачило, щоб довести ситуацію до гола. Упамекано продовжив свою клоунаду, послизнувшись прямо перед Ерлінгом – той вже не пробачив і все ж оформив свій рекорд.

Тухель негайно випустив Девіса та Мане, який у першому матчі відзначився лише ударом по обличчю Сане. Найгострішим гравцем Баварії залишався Коман, якому прийшов на поміч Матіс Тель. 17-річний форвард навіть заштовхав м'яч у ворота Едерсона, але партнер перед цим заліз у офсайд.

Все, на що спромоглася Баварія – уникнути поразки в рідних стінах. Тюрпен після перегляду повтору вирішив ставити пенальті за гру рукою Аканджі. Кімміх ударом по центру зрівняв рахунок.

Тухель наговорив на другу жовту і вилучення, але на підсумок дуелі це вже ніяк не впливало. Манчестер Сіті другий рік поспіль зіграє проти Реала на стадії півфіналу ЛЧ, а Баварії залишається зосередитись на Бундеслізі. Рішення звільнити Нагельсманна в розпал сезону виявилося тотальним фіаско Саліхаміджіча та Кана, які сконфужено сиділи на трибунах.