Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, другий матч

Наполі – Мілан – 1:1 (перший матч 0:1)

Голи: Осімхен, 90+3 – Жиру, 43

Нереалізовані пенальті: Кварацхелія, 81 – Жиру, 21

Щоб пробитись до історичного для себе півфіналу Ліги чемпіонів, підопічні Спалетті у матчі-відповіді 1/4 мали обігрувати Мілан з різницею у два м'ячі. Перша зустріч завершилась тріумфом "россонері" з рахунком 1:0.

Неаполітанці зі стартових хвилин першої половини поєдинку побігли відігруватись. Активні Хвіча та Політано кілька разів небезпечно підбирались до воріт Меньяна, проте їхнім ударам бракувало влучності.

Мілан перетерпів стартову навалу та вже на 21-й хвилині міг відкривати рахунок. Маріо Руй в своєму карному грубо врізався в Леау та подарував "россонері" право на одинадцятиметровий удар. Вирок підійшов виконувати Жиру, проте переграти Мерета цього разу йому не судилося – голкіпер впорався з пенальті. До слова, французький нападник схибив з позначки вперше з 2012 року.

Згодом форвард змарнував ще одну можливість, пробивши у ногу того ж таки Мерета. Проте вже з третьої спроби Жиру подвоїв двоматчеву перевагу своєї команди. Леау у притаманному для себе стилі протягнув м'яч ледь не через все поле та розірвав захист Наполі. Вінгер викотив на порожні ворота та дозволив французькому форварду забити п'ятий гол у нинішній єврокубковій кампанії.

Відразу після перерви Хвіча небезпечно пробивав з гострого кута – м'яч просвистів над поперечкою. На 80-й хвилині арбітр призначив ще один пенальті вже у ворота Мілана. Кварацхелія прагнув подарувати надію "блакитним" на півфінал, проте також провалив свою дуель з Меньяном.

Вже на 90+3 хвилині Осімхен таки зміг зрівняти рахунок ударом головою, втім це не допомогло Наполі пробитись до наступної стадії ЛЧ.

Таким чином переможцем двоматчевого італійського дербі стає Мілан. За крок до фіналу підопічним Піолі доведеться помірятись силами з переможцем пари Бенфіка – Інтер.