Чемпіонат Англії. Тур 31

Вест Хем – Арсенал – 2:2

Голи: Бенрама (п), 33, Боуен, 55 – Жезус, 7, Едегор, 10

Нереалізований пенальті: Сака, 52

Олександр Зінченко не потрапив до заявки Арсенала через пошкодження паху. Втім, за інформацією британських ЗМІ, травма українця не надто серйозна і він зможе повернутися на поле вже в наступному турі. Попри відсутність одного з ключових футболістів, "каноніри" блискуче розпочали лондонське дербі з Вест Хемом. Уже до десятої хвилини гості повели 2:0 завдяки голам Габріеля Жезуса та Мартіна Едегора.

Однак ще до перерви "молотобійці" змогли відіграти один м’яч – Бенрама бездоганно виконав пенальті. На справжнє жахіття для лідерів чемпіонату перетворився початок другого тайму. Букайо Сака повинен був зміцнювати перевагу команди Артети, але не зміг реалізувати одинадцятиметровий. А буквально через кілька хвилин після цього Джаред Боуен повернув паритет. Нагадаємо, Сака став одним з англійців, які не змогли реалізувати пенальті у фінальній післяматчевій серії Євро-2020 проти Італії. Букайо тоді зіштовхнувся з масштабним хейтом уболівальників.

Такий розвиток подій відверто шокував "канонірів" і Вест Хем був навіть ближчим до того, щоб вирвати перемогу – Антоніо поцілив у поперечку. Хай там як, більше команди не забивали.

Арсенал вдруге поспіль грає унічию 2:2 (з таким же рахунком завершився матч проти Ліверпуля) і підпускає Манчестер Сіті на відстань чотирьох очок. При цьому у "містян" ще й гра у запасі. Вест Хем на 4 бали відірвався від зони вильоту.