УПЛ, 21 тур

Металіст – Верес – 5:5

Голи: Картушов, 6, Порох, 11, Прядун, 25, Бойчук, 38, Наумець, 82 – Хондак, 36, Блізніченко, 18 (п), 59 (п) Шарай, 23, 55

Попри жахливі погодні умови в Ужгороді, Металіст та Верес влаштували по-справжньому гарячий матч. Напередодні гри обидві команди жахали своїми результатами: харків'яни не забивали в поєдинках УПЛ протягом 297 хвилин, а безвиграшна серія Вереса досягла 9 матчів (7 нічиїх та 2 поразки).

Проте, ще у першому таймі суперники видали гольове шоу. Металіст шокував рівнян на старті зустрічі. Спочатку Картушов у дотик замкнув фланговий навіс Романюка, а згодом Порох скористався метушнею у карному майданчику та заштовхав м'яч у ворота – 2:0.

Підопічні Юрія Вірта швидко прийшли до тями і вже за кілька хвилин скоротили відставання завдяки впевненому виконанню пенальті від Блізніченка. На 23-й хвилині захисники Металіста не втримали Шарая, який опинився на зручній позиції та відновив паритет.

На цьому команди навіть не думали зупинятися і швидко обмінялись голами. Прядун вдало зіграв на перехопленні та з гострого кута вперше в матчі вивів свій колектив уперед. Хондак відповів голом після кутового.

Вишенькою першого тайму став феноменальний м’яч від Богдана Бойчука. Нападник без зайвих роздумів завдав удару з меж карного майданчика. Після його пострілу м'яч полетів за карколомною траєкторією та опинився точно у дев'ятці воріт Когута. Перша половина зустрічі закінчилась космічними 4:3.

Після перерви дощ припинився і командам стало трохи простіше контролювати м'яч. Цим скористались "червоно-чорні", які за чотири хвилини встигли не тільки відігратися, а й вийти вперед. Дублі оформили Шарай та Блізніченко.

До завершення гри суперники мали ще вдосталь моментів, щоб відзначитись. Героєм останніх хвилин став голкіпер Металіста Єрмолов, який зробив кілька дуже непоганих сейвів. В підсумку, поєдинок завершився фантастичною нічиєю 5:5.

Футбольна драма в Ужгороді повторила рекорд результативності в історії чемпіонатів України.

Також ця перестрілка стала найбільшою в нинішньому сезоні УПЛ. Досі максимальна кількість голів у матчах не перевищувала 7.

Команди залишились на своїх попередніх позиціях в турнірній таблиці. Верес продовжує тримати 13 сходинку (20 очок), а Металіст не зміг вибратись з 15-го місця (19 очок).