"Минулої суботи після матчу з Реалом мене атакував суперник. Після цієї події почали з’являтися деякі заяви, зроблені нібито кимось з оточення Вальверде, в яких сказано, що я побажав зла члену його сім’ї.

Відтоді не опубліковано жодного підтвердження цих слів, хоча інакше й бути не може. Нещастя було використано задля виправдання агресії. Брехня б’є сильніше за кулак. Моїй сім’ї завдано непоправної шкоди, цьому немає виправдання. Моїй сім’ї надходили погрози, образи та навіть побажання смерті.

Вчора я повідомив поліції про те, що відбулося. Нехай правосуддя виконає свою роботу. Зараз моя єдина мета – зосередитися на роботі та допомогти клубу розв'язувати турнірні задачі", – написав Баена у своєму Twitter.

Нагадаємо, після матчу Реала з Вільяреалом (2:3) півзахисник "вершкових" підстеріг Баену на автобусній стоянці та вдарив того в обличчя. Згодом оточення Вальверде пояснило, що на такі агресивні дії уругвайця спровокувала образа його сім'ї.

Алехандро Баена вже звернувся в поліцію. За інформацією AS, Національна комісія з боротьби з насильством, расизмом, ксенофобією та нетерпимістю у спорті може дискваліфікувати Вальверде на термін від 1 до 6 місяців.