Напередодні матчу з "жовтою субмариною" Реал вибив Барселону з Кубка Іспанії. Щоправда, у Ла Лізі підопічні Карло Анчелотті катастрофічно відстали від лідерів "блаугранас" та майже втратили надію на чемпіонство. Тоді як Вільяреал закріпився в зоні єврокубків та намагається пробитись у топ-4.

"Бланкос" зі стартових хвилин ринулись в атаку. Вінісіус вибіг на побачення з Рейна, але не зміг переграти кіпера. Невдовзі Асенсіо впритул до воріт намагався скинути на партнерів, але поцілив у Пау Торреса. Від оборонця м'яч підступно залетів у ворота Вільяреала. Чуквуезе ще до перерви зрівняв – ефектно протягнув м'яч до лінії штрафного та пробив без шансів для Куртуа.

На старті другої половини Вінісіус реабілітувався за марнотратство, повернувши перевагу Реалу. Однак ближче до завершення гри Хосе Луїс Моралес знову відновив паритет. Крапку в перестрілці своїм шедевром поставив Семюель Чуквуезе – 3:2.

Мадридці залишаються на 2-й сходинці з 59 очками в активі. Вільяреал (47 балів, 5 місце) наблизився до Реал Сосьєдада (51 пункт).