Чемпіонат Італії. Тур 28

Наполі – Мілан – 0:4

Голи: Леау, 17, 59, Діас, 25, Салемакерс, 67

До зустрічі з лідером чемпіонату "россонері" не могли перемогти три поспіль матчі (2 поразки та нічия), тож перспективи Мілана на полі Наполі виглядали не надто оптимістично. Втім, підопічні Стефано Піолі вже у першому таймі довели, що чхати хотіли на передматчеві прогнози. На 17-й хвилині Леау вискочив сам на сам і елегантно перекинув Мерета. Асистував португальцеві Браїм Діас, який вже за кілька хвилин після цього святкував і свій гол. Іспанець без перешкод прийняв м’яч у штрафному суперників, поклав захисника і спокійно подвоїв перевагу міланців.

При цьому, гості ще й майже нічого не дозволяли створити грізній атаці Наполі, яка, щоправда, була ослаблена відсутністю найкращого бомбардира Серії А Віктора Осімхена. Після перерви лідери чемпіонаті почали діяти гостріше, але шансами не скористалися, натомість дозволивши Мілану організувати ще дві результативні контратаки.

Тоналі виграв жорстку боротьбу у центрі поля і кинув у відрив Леау, а Рафаель, завиграшки розібравшись із Ррахмані, забив свій другий у матчі та десятий у сезоні гол. Крапку в поєдинку, ефектного накрутивши кількох захисників, поставив Салемакерс.

Перемога дозволила Мілану обійти Інтер та підійнятися на третю сходинку. До Лаціо, що йде другим, відстань у чотири бали. Наполі, попри невдачу, випереджає найближчого переслідувача аж на 16 очок.