"Пройшовши збори з Дніпром після Карпат, Маркевич сказав мені: "Валєра, ти мені потрібен. Я бачу твій інтелект футболу. Але мені треба, щоб ти обріс, став сильнішим, мужнішим. Я за тобою стежитиму, впевнений, що тебе поверну. Але піди на півроку до Кварцяного".

Я не хотів до Кварцяного, а тут мене відправляють. Ну але я сміло пішов, бо говорить головний тренер Дніпра. Значить він щось знає. Що ти взяв від Кварцяного? Мені подобається його настрій. Він вміє розвивати футболістів, бачить їх.

Ми поїхали на збори в Польщу та грали двосторонку. Були румуни – Бікфалві та Матей. Вони завжди один з одним грали. Я відкриваюся, а вони мені не дають пас. А Кварцяний судив матч. Повертаюся та кажу: "Якщо вони не будуть пасувати, я нафіг зберу речі та поїду. Я приїхав сюди в футбол грати, чи дивитися, як інші між собою дурачаться?"

А він: "Валєра, в нас тут якась контора, чи що?". Після цього він все одно зауваження зробив румунам. Ми одразу почали грати – румун прострілив, я забив. Потім підходжу до Кварцяного попросити вибачення, а він дивиться: "Хлопе, мені такі футболісти потрібні".

Кварцяний не настільки жорсткий. Просто він людина такої харизми. Я помітив, усі футболісти, які через нього проходили – грали в хороших командах. Після нього ти або граєш у хороших командах, або вже закінчуєш", – сказав Федорчук в інтерв'ю YouTube-каналу Руха.