– Чого не вистачило для досягнення позитивного результату?

– Вважаю, що не дотерпіли до кінця першого тайму. Коли за 3 хвилини пропускаєш 2 голи в роздягальню, то завдання стає дуже складним. Ми розуміли, проти кого граємо. Майстерність збірної Англії на дуже високому рівні, але й ми заслуговували на більше. У нас також дуже добра команда, потрібен час. Ви ще побачите, що ця збірна України здатна на значно більше.

– Як важко було підготуватися до цього поєдинку? Ви не грали офіційних матчів з вересня, не можете бути вдома. Чи відчували ви підтримку фанатів, яким подарували багато квитків на Вемблі?

– Так, перший матч після такої паузи справді складно дається. Зараз ми трохи омолоджуємося. Вважаю, що в майбутньому ми знайдемо баланс і будемо мати дуже хорошу команду. Гра проти Англії показала, що майбутнє є. Звичайно, нам було дуже приємно бачити таку армію вболівальників, яка нас підтримувала. Хочемо подякувати і фанатам збірної Англії. Вемблі – це неймовірна атмосфера, словами не передати. Про таке можна тільки мріяти. Такий матч дасть поштовх нашій команді до досягнення висот.

– Яка була ідея переведення Зінченка на правий фланг захисту в другому таймі?

– На тому фланзі ми втрачали надто багато м'ячів, тому я хотів додати більше контролю. Також освіжити центр поля і спробувати переламати хід зустрічі, активніше грати попереду. На жаль, в атаці не вдалося грати агресивно. Часом ми демонстрували непоганий контроль, але бракувало терпіння, щоб доводити гру до гостроти попереду.

– Ваш відбір складається за дуже непростих обставин. Як гадаєте, наскільки вдало у вас вийде виступити?

– Справді тяжко, ми 24 години збираємося на матч, облаштовуємо табір. Але виходимо з того, що маємо. Війна, ми все повинні розуміти і дякувати нашим воїнам, які дозволяють грати такі матчі. Ми повинні звикнути до цього і просто чекати, коли війна у нашій країні нарешті завершиться.

– Чому Циганков вийшов лише на заміну? Чи не запізнились ви зі замінами, наприклад, з Яремчуком?

– Розумієте, можна багато що казати і виправдовуватись, коли вже є результат. Але перед грою ми мали свій план. Розуміли, що перші хвилини будуть дуже важкими – пресинг Англії, дуже мало простору і часу. Треба було витримати цей натиск. Циганков справді у хорошій формі зараз. Ми розраховували, що він вийде по перерві і створить результат своїми діями. На жаль, плани і реальність не завжди сходяться. Я ухвалив таке рішення, хоча можу погодитись з критикою. Я тримав Яремчука, бо він добре працював на оборону, – резюмував Ротань на післяматчевій прес-конференції.