Євро-2024. Кваліфікація

Група H

Казахстан – Данія – 3:2

Голи: Зайнутдінов, 73 (п), Тагиберген, 86, Аймбетов, 89 – Гейлунд, 21, 36

У попередньому поєдинку відбору на чемпіонат Європи 2024 року Казахстан на своєму полі поступився Словенії (1:2). Наступним випробуванням для нього стала збірна Данії, яка у попередньому матчі впевнено переграла Фінляндію 3:1.

Вже на старті поєдинку Данія почала створювати проблеми своєму супернику. Спочатку Вінд вирішив пристрілятись до воріт Шацького з меж штрафного майданчика, а згодом небезпечно пробивав Меле.

Пресинг данців дав свої плоди вже на 21-й хвилині, коли Хьойлунд елегантним ударом перекинув воротаря суперників. Рефері вирішив перестрахуватися та звернутися по допомогу до VAR, проте після перегляду епізоду арбітр все ж зарахував гол. Нападник Данії вже незабаром оформив дубль. Хьойлунд скористався метушнею в штрафному казахів та без проблем подвоїв перевагу своєї команди.

По перерві підопічні Юльманда значно заспокоїли гру. Казахстан вирішив скористатись розслабленістю суперника та почав раз за разом турбувати Шмейхеля. Перший небезпечний момент біля його воріт відбувся на 70-й хвилині, коли Байсебеков завдав гострого удару в дев'ятку. Скоротити відставання не дозволив крутий сейв данського голкіпера.

За дві хвилини Меле зіграв рукою у своєму штрафному. Зайнутдінов впевнено реалізував одинадцятиметровий та вселив надію на нічию. Вже на 86-й хвилині Тагиберген змусив казахів шаленіти від радості. Півзахисник потужним дальнім ударом не залишив шансів Шмейхелю, знявши павутинку з правої дев'ятки воріт.

Під завісу поєдинку казахи спромоглись на справжню сенсацію. Аймбетов головою замкнув фланговий навіс та подарував своїй команді сенсаційні 3 очки.