"Це честь, коли до твоїх послуг звертається Баварія. Я щиро дякую за довіру Оліверу Кану, Хасану Саліхаміджичу, Герберту Хайнеру та Улі Хенессу.

Коли деякий час працюєш за кордоном, ти ще більше усвідомлюєш важливість Баварії. ДНК клубу – це відданість. Баварія – це перемога. Це одна з найкращих команд Європи. Я з нетерпінням чекаю на початок роботи.

З такими гравцями ми – претенденти на кожен трофей. У нас небагато часу. Це дивовижний період ще й тому, що в усіх трьох змаганнях виграти титул все ще ймовірно. У мене є уявлення про те, що можна зробити. Я маю на увазі, що готовий боротися за всі трофеї.

Я розумію, що для Нагельсманна це дуже принизливо. Це не моя відповідальність. Я не збираюся говорити з Юліаном безпосередньо, тому що хочу підійти до завдання з чистим розумом", – поділився Тухель на своїй презентації.

Нагадаємо, нещодавно Баварія сенсаційно звільнила з поста головного тренера Юліана Нагельсманна. На таке кардинальне рішення повпливало хитке турнірне становище "пивоварів", які втратили лідерство у Бундеслізі, відставши від лідера Борусії Дортмунд на 1 пункт.

Контракт Тухеля з мюнхенцями розрахований до 2025 року. Томас дебютує на новій посаді 1-го квітня у матчі з головним конкурентом в боротьбі за чемпіонство – "джмелями". До слова, 49-річний фахівець очолював дортмундську Борусію з 2015 по 2017 роки.