Нагадаємо, у неділю, 26 березня, підопічні Руслана Ротаня стартують у відборі на Євро-2024 матчем проти Англії. У квінтет до України також потрапили Італія, Північна Македонія та Мальта.

Сайт WeGlobalFootball зробив прогноз щодо результатів ігор кваліфікаційного циклу – висновки є невтішними для України. Проаналізувавши очні зустрічі з опонентами із групи, останні результати та рівень складу, портал пророкує Україні 4 поразки (дві від Англії та дві від Італії), 3 перемоги (дві над Мальтою та одну над Північною Македонією) та нічию з македонцями.

Загалом шанси "синьо-жовтих" пробитися у фінальну частину Євро-2024 оцінюють у мізерні 16,6 %. Це 29 місце у рейтингу, а на чемпіонат континенту можуть вийти лише перші 20 збірних.

Водночас команді Ротаня "малюють" високі шанси потрапити на турнір через Лігу націй – аж 81,6%. У дивізіонах A, B та С відбудеться плей-офф між переможцями кожної з груп. Чотири переможці кожного дивізіону зійдуться у півфіналах та фіналі. Три тріумфатори кожної сітки отримають останні путівки на ЧЄ.