Українська прем'єр-ліга. 18-й тур

Шахтар – Рух – 2:0

Голи: Матвієнко, 27, Криськів, 31

Напередодні "гірники" вилетіли з Ліги Європи від Фейєнорда (2:8 за підсумками двох матчів). Тож, підопічні Йовічевіча можуть зосередитись на боротьбі за чемпіонство УПЛ, де вони після перемоги СК Дніпро-1 над Вересом опустилися на друге місце. Натомість Рух не плекає надій бодай на місце в зоні єврокубків.

Після розгрому в Роттердамі Ігор Йовічевіч вніс 4 зміни у стартовий склад. Кевін Келсі вперше вийшов на поле з перших хвилин. Крім нього, місце в старті отримали Георгій Гочолейшвілі, Ракицький і Джурасек.

Донеччани одразу ринули на штурм воріт львів'ян. Паньків потягнув дальні постріли Келсі та Судакова. На екваторі тайму Матвієнко дебютним голом в сезоні відкрив рахунок. Ракицький закинув до штрафного, Келсі поборовся та скинув на Криськіва, а той асистував оборонцю. Вже незабаром автор результативної передачі подвоїв перевагу "гірників".

По перерві Конопля замінив на полі Гочолейшвілі, а Траоре – Келсі. Шахтар не поспішав загострювати, знизив темп, опустився нижче, але продовжував контролювати м'яч. Запам'ятався хіба що постріл зльоту від Траоре повз стійку воріт після подачі від Михайліченка. Контратаки Руха також не створили серйозних загроз біля воріт Трубіна – 2:0.

Отже, Шахтар здобув 42 очки та скинув СК Дніпро-1 (39 балів) з вершини УПЛ. Рух залишається на 14-й позиції (17 пунктів).