Німеччина, Бундесліга, 25-й тур

Борусія Дортмунд – Кельн – 6:1

Голи: Геррейро, 15, Аллє, 17, 69, Ройс, 32, 70, Мален, 36 – Зельке, 42

"Джмелі" несподівано включились у боротьбу за титул Бундесліги в другій половині сезону, повернувши глядачам легендарне протистояння з Баварією за першу позицію в турнірній таблиці. За підсумками 24-х турів мюнхенці лідирували з відривом у 2 очки від головних конкурентів. Натомість "цапи" розташувались за 6 очок від зони вильоту з 4-матчевою безвиграшною серією.

У першій половині дортмундці відвантажили 4 голи у ворота Кельна. Геррейро розпочав побиття суперника. Далі забивали Аллє, Ройс і Мален. Перед свистком на перерву Зельке спромігся відквитати лише 1 гол.

Другий тайм розпочався не так жваво. Команди заколихали темп поєдинку боротьбою в центрі поля – мінімум загострень, максимум контролю м'яча. Дрімоту перервав Махмуд Дауд, струснувши поперечку штрафним ударом. Аллє успішно зіграв на добиванні та оформив перший дубль після перемоги над раком.

Марко Ройс, надихнувшись досягненням партнера, також забив другий м'яч. Таким чином вінгер став другим найкращим бомбардиром в історії Борусії Дортмунд (161 гол) після Аді Прайслера (177 забитих м'ячів). До фінального свистка командам так і не вдалося змінити рахунок – 6:1.

Отже, Борусія Д видряпується на вершину Бундесліги (53 очки). Однак Баварія (52 бали) все ще може повернути лідерство, маючи матч з Байєром у запасі. Багатостраждальний Кельн – на 13 місці, 27 пунктів.