У Лісабоні суперники розписали бойову нічию 2:2. Окрім чималої кількості голів той матч запам'ятався палким конфліктом, в епіцентрі якого був Олександр Зінченко.

У Лондоні українець звично з'явився на полі зі стартових секунд, зайнявши позицію лівого оборонця. "Каноніри" доволі швидко відкрили рахунок. Мартінеллі втік на побачення з Аданом – з його ударом з гострого кута голкіпер впорався, але першим на добивання встиг Джака, який без зайвих труднощів вразив порожні ворота.

Згодом подвоїти перевагу міг Жезус. Бразилець нарешті оговтався від серйозної травми і міг відсвяткувати своє повернення до стартового складу голом. Щоправда, постріл Габріела у дальній кут парирував Адан. Загалом до перерви підопічні Артети завдали 5 ударів у площину воріт, лісабонці не змогли відповісти жодним.

Тим дивніше, що по перерві гості зрівняли рахунок. Так ще й як! Перший же ж удар "зелено-білих" став результативним. Господарі втратили м'яч у центрі поля, і Гонсалвеш, помітивши, що Ремсдейл вийшов далеко від лінії воріт, "парашутом" з центрального кола закинув м'яч за комірець голкіперу! Справжній шедевр, який відновив рівновагу – як у матчі, так і в протистоянні загалом.

Невдовзі Спортінг міг вийти вперед, але Едвардс програв Ремсдейлу дуель тет-а-тет. В ендшпілі поєдинку прогнозовано перевагою володіли господарі. Саме Арсенал тиснув на ворота суперника, гості ж шукали щастя у контратаках. Ні тим, ні тим в основний час не пощастило. 1:1 – дуель перетекла в екстра-тайми.

Блискучою нагодою вивести "канонірів" вперед знехтував Троссар, поціливши у ліву стійку. Згодом Адан ефектним сейвом врятував Спортінг від загрозливого удару головою від Габріела. На 118-й хвилині другу "жовту" ще встиг заробити півзахисник португальців Угарте.

Зінченко провів на полі усі 120 хвилин. Український легіонер віддав 69 точних пасів (83%), виграв 3 єдиноборства, але 16 разів втратив володіння м'ячем.

Жодній із команд так і не вдалося відзначитися в екстра-таймах, тож долю путівки у чвертьфінал вирішила серія пенальті. Головним невдахою вечора став Мартінеллі, який єдиним схибив з точки – 3:5. Спортінг виходить у чвертьфінал ЛЄ.