Минулого тижня Барселона у меншості втримала перемогу над Валенсією (1:0), збільшивши відрив від Реала до шести очок. Окрім того, підопічні Хаві здолали "бланкос" у першому матчі півфіналу Кубка Іспанії (1:0). Атлетік у попередньому турі Ла Ліги розписав "суху" нічию з Райо Вальєкано.

До цієї дуелі встиг відновитися після травми стегна Роберт Лєвандовскі. Поєдинок з басками каталонці розпочали яскраво – рахунок вже на другій хвилині міг відкривати Ферран Торрес, але м'яч просвистів повз ліву стійку. У першому таймі гості володіли перевагою, але й господарі не відсиджувалися в обороні. Рауль Гарсія та Іньякі Вільямс змарнували хороші нагоди відзначитися.

Покарання прийшло перед самісінькою перервою. Бускетс знайшов Рафінью у карній зоні суперника і бразилець неробочою правою ногою чітко пробив у дальній кут. Арбітри спершу скасували гол через офсайд, але VAR підстрахував представників футбольної феміди. 1:0 на користь каталонців.

На старті другої половини зустрічі Лєвандовскі міг подвоювати перевагу Барселони. Поляк виграв другий поверх, але його удару головою трохи забракло влучності. Під завісу зустрічі кілька блискучих сейвів виконав Тер Штеген – господарі добряче полоскотали нерви вболівальникам "блаугранас".

На 87-й хвилині Іньякі Вільямс міг врятувати Атлетік від поразки, але після перегляду VAR арбітр скасував його гол нібито через гру рукою Муньяїна в атаці – суперечливий епізод, який, імовірно, викличе черговий суддівський скандал у Прімері.

Однак все ж поєдинок завершився перемогою Барселони – 1:0. Каталонці збільшили відрив від Реала вже на 9 очок. Атлетік на 9-й позиції – 33 пункти.