УПЛ. Тур 17

СК Дніпро-1 – Динамо – 0:1

Гол: Буяльський, 41

Червона картка: Буяльський, 90+8

Цей матч мав важливе турнірне значення для обох команд. Дніпряни очолювали УПЛ за рівної кількості очок з Шахтарем, а Динамо відставало від обох аж на 6 балів.

У першому таймі господарі втратили чудову нагоду розмочити рахунок. Піхальонок після прострілу Довбика вийшов на ударну позицію, але банально не зміг нормально влучити по мʼячу. Натомість кияни свій шанс не втратили. Хайнер припустився жахливої помилки на власній половині поля і мʼяч потрапив до ніг Буяльського. Віталій швидко зорієнтувався й красивим ударом вразив ворота.

Одразу по перерві Кучер зняв з матчу Хайнера, який привіз гол, та випустив на поле Євгенія Пасіча. Довбик у штрафному скинув під удар Пеглоу, проте динамівці заблокували й Нещерет спокійно забрав мʼяч до рук. Невдовзі Ванат міг красиво забити пʼятою – Рибак врятував. Наприкінці матчу господарі активізувалися. Довбик отримав мʼяч, але у спробах несподівано пробити перехитрив сам себе і втратив шанс.

Легіонер дніпрян відзначився ганебним вчинком. Бланко несподівано підійшов ззаду до Буяльського під час зупинки гри та наступив йому шипами на гомілкостоп. Арбітр вирішив, що жовтої картки буде достатньо. Буяльський продовжив гру та навіть міг оформити дубль, але голкіпер парирував. Адамюк отримав останній шанс зрівняти ударом головою – Нещерет на місці. Динамо перемагає з рахунком 1:0. Буяльський, якого замінили ще на 88-й, після фінального свистка отримав червону за те, що вибіг святкувати на поле. Дивне рішення арбітра.

Отже, підопічні Луческу на 4 місці в УПЛ з 33 очками, а СК Дніпро-1 має 36 балів. Якщо Шахтар переможе або розпише нічию з Кривбасом, то скине дніпрян з вершини турнірної таблиці.