Англійська прем'єр-ліга. 27-й тур

Евертон – Брентфорд – 1:0

Гол: Макнілл, 1

Лідс – Брайтон – 2:2

Голи: Бемфорд, 40, Харрісон, 78 – Мак Аллістер, 33, Харрісон, 61 (автогол)

Тоттенхем – Ноттінгем Форест – 3:1

Голи: Кейн, 19, 35 (пен), Сон, 62 – Воррал, 81

Шон Дайч вирішив приберегти Віталя Миколенка після хвороби. Українець з'явився на полі лише у компенсований арбітром час. Тоді як інший наш легіонер з Брентфорда Єгор Ярмолюк поки рідко потрапляє до заявки своєї команди.

"Іриски" відкрили рахунок вже на 1-й хвилині матчу. Дуайт Макнілл отримав м'яч за лінією штрафного та гарматою забив м'яч у сітку. Під завісу тайму арбітр скасував ще один гол Евертона через гру рукою. По перерві Брентфорд взявся штурмувати штрафний ліверпульців. В одному з епізодів Макнілл врятував свою команду, вибивши м'яч з лінії воріт після розіграшу кутового. Евертон виривається з зони вильоту на 15 місце. Брентфорд перервав 12-матчеву безпрограшну серію (9 позиція).

Брайтон під керівництвом Де Дзербі розписав результативну нічию з Лідсом, який нарешті отримав постійного наставника Хаві Грасію. Чинний чемпіон світу Мак Аллістер розпочав перестрілку на 33-й хвилині. Бемфорд відновив паритет ще до перерви. У другому таймі Гаррісон забив двічі – у власні та чужі ворота. "Чайки" на 7 місці з 39 очками. Лідс залишається у зоні вильоту (19 позиція, 23 залікові бали).

У паралельному матчі Тоттенхем розбив Ноттінгем Форест. Кейн оформив дубль ще до перерви. У другій половині Сон довів рахунок до непристойного. Джо Воррал лише під завісу матчу спромігся пом'якшити фіаско голом престижу – 1:3. "Шпори" закріплюються на 4 місці (48 очок). Ноттінгем – 14-й з 26 пунктами в активі.