Ліга Європи, 1/8 фіналу, перші матчі

Байєр – Ференцварош – 2:0

Голи: Демірбай, 10, Тапсоба, 86

Рома – Реал Сосьєдад – 2:0

Голи: Ель-Шаараві, 13, Кумбулла, 87

Уніон Берлін – Уніон Сент-Жилуаз – 3:3

Голи: Юрановіч, 42, Кнохе, 69, Міхель, 89 – Боніфейс, 28, 72, Вертессен, 58

Нереалізований пенальті: Кнохе, 69

Спортінг – Арсенал – 2:2

Голи: Інасіо, 34, Паулінью, 54 – Саліба, 22, Моріта, 62 (аг)

Перемоги Роми і Байєра складалися за схожим сценарієм – голи в дебютах та кінцівках домашніх зустрічей. Успіх "вовкам" принесли Ель-Шаараві та Кумбулла, які замикали зручні передачі партнерів.

Байєр не володів такою перевагою над Ференцварошем, але також виборов собі хороший гандикап перед виїздом. Спочатку Демірбай могутньо вліпив з-за меж карного майданчика. Під завісу поєдинку Тапсоба "ударом рибкою" добив м'яч після влучання партнера в стійку. 2:0 – незабаром Ліга Європи може позбутися російського тренера Станіслава Черчесова.

Своєрідне дербі Уніонів перетворилося на шалені гойдалки. Бельгійський тричі виходив вперед і втрачав перевагу. Німецькому ж допомагали стандарти. Юрановіч ефектно виконав штрафний з 25 метрів, а Кнохе бив пенальті. Воротар відбив першу спробу центрбека, але накрити добивання було нікому. Рахунок 3:3 довершили дубль Боніфейса і відповідь Міхеля.

Спортінг з Арсеналом також потішили результативним футболом. Олександр Зінченко вперше у кар'єрі вийшов зі старту на матч Ліги Європи. Українець став одним з найпомітніших до перерви, хоча результативними діями не відзначався. Суперники обмінялися голами на подачі кутових. За Арсенал забив Саліба, а Зінченко паралельно боровся з опонентом в стилі ММА. Сашко ще довго щось розказував рефері і побачив жовту картку.

По перерві вперед вийшов вже Спортінг зусиллями Паулінью. Арсенал відігрався не без фарту. Джака бив з далекої відстані і навряд влучав, але рикошет від Моріти не залишив шансів Адану. 2:2 – все вирішиться за тиждень в Лондоні.