Серце колишнього італійського футболіста та тренера перестало битися на 85 році життя, повідомляє La Gazzetta dello Sport.

Протягом своєї кар'єри гравця Італо Гальб'яті захищав кольори Інтера, Реджини, Лекко та Комо. Після того, як повісив бутси на цвях він тренував Путеолану та Мілан, і продовжив діяльність в ролі асистента Фабіо Капелло у Ромі, Ювентусі, Реалі, збірних Англії та росії, де й завершив свій професійний шлях у 2015-му.

Гальб'яті відомий також тим, що був ініціатором трансферу Андрія Шевченка з Динамо в Мілан. Італо написав доленосний звіт про українця після тріумфу киян над Барселоною на Камп Ноу (4:0) у 1997 році в рамках ЛЧ. У тому поєдинку Шевченко відзначився хет-триком.

"Українець дуже сильний фізично. Швидкий. Спритний у дриблінгу, фантастично утримує м'яч. Класно завдає удари з обох ніг. Забиває голи. Сильний у грі головою. Може зіграти в атаці на будь-якій позиції. Має інтенсивність, властиву лише кільком гравцям. Враховуючи його юний вік, я був вражений тим, як легко все йому вдається. Він є гравцем нового типу. Шкода буде, якщо він перейде в якусь іншу команду, а не в Мілан", – йшлося у звіті.