Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Бенфіка – Брюгге – 5:1 (перший матч 2:0)

Голи: Сілва, 38, Рамуш, 45+2, 57, Маріу, 71 (П), Нерес, 77 – Мейєр, 87

Брюгге опинився у складному становищі, адже команда вдома пропустила два голи. Підопічним Паркера потрібно було робити надзусилля, щоб врятуватися. Український нападник Роман Яремчук потрапив у стартовий склад поєдинку.

Легіонер не зумів у першому таймі відзначитися результативними діями, але встиг заробити жовту картку за брутальний фол проти Чікінью. Натомість Бенфіка відправила мʼяч у ворота суперників ще на 2-й хвилині, проте розкішний гол пʼятою Маріу скасували через офсайд.

Господарі постійно створювали небезпечні моменти й один з них таки завершився голом. Рамуш знайшов у штрафному Сілву, а той розібрався з опонентами й безпомилково влучив у лівий нижній кут. Вже у додатковий час Гонсалу записав у свій актив до асисту ще гол, подвоївши перевагу своєї команди.

По перерві Яремчук відгукнувся на навісну передачу, але не зміг головою зблизька влучити у ціль – мʼяч пролетів вище. На 62 хвилині українця замінили. Натомість підопічні Шмідта продовжили засмучувати Брюгге. Рамуш отримав ідеальну передачу від Грімальдо й майстерно вразив ворота. Це дубль! Катастрофічною ситуація стала для гостей після того, як Сілла привіз пенальті. Маріу спокійно реалізував 11-метровий. А вже за кілька миттєвостей Нерес зробив рахунок 5:0. Брюгге лише наприкінці вдалося забити – Мейєр відзначився красивим ударом у праву девʼятку.

Бенфіка пробилася у чвертьфінал Ліги чемпіонів, здолавши бельгійську команду за підсумками двох матчів з рахунком 7:1.