Арсенал після розгромної перемоги над Евертоном (4:0) приймав чергову команду з нижньої частини турнірної таблиці. Ілля Забарний, який перебрався у Борнмут ще взимку за 22,7 мільйона євро, продовжує відновлюватися від травми стопи. Український оборонець досі не дебютував за новий клуб, проте вже проводить легкі тренування у загальній групі.

Тоді як Олександр Зінченко стабільно потрапляє в основний склад команди Мікеля Артети та тішить результативними діями в крайніх поєдинках (1 гол у ворота Астон Вілли та асист в матчі з Евертоном).

Після стартового свистка "вишні" миттєво вибігли на штурм воріт "канонірів". Уаттара з флангу Зінченка прострелив на Балінга, а той відкрив рахунок приблизно на 11-й секунді матчу. Едегор і Сака спробували швидко відновити паритет, однак кіпер Борнмута врятував.

По перерві гості подвоїли перевагу після розіграшу кутового. Сенесі замкнув головою навісну передачу Ротвелла. Втім "каноніри" спромоглися перевернути хід матчу. Партей скоротив відставання, а вже за 8 хвилин Бен Вайт зрівняв. Зінченко класно підключався в атаку, а точніше грав переважно на чужій половині поля. Українець виграв 6 з 6 дуелей на газоні та 5 з 6 у повітрі, завдав 1 удар повз ворота.

Арсенал кілька разів намагався вигризти перемогу. Зрештою на останній хвилині компенсованого часу лондонці розіграли рятівний кутовий, на який відгукнувся Райсс Нельсон – 3:2.

Отже, Арсенал продовжує лідирувати в турнірній таблиці з 63 очками в активі. Борнмут залишається у зоні вильоту (19 місце, 21 бал).