Кілька днів тому Манчестер Юнайтед вибив каталонців з Ліги Європи. Тож тепер підопічні Хаві зосередилися на боротьбі за чемпіонство у Прімері.

Однак поєдинок проти Альмерії пішов не за планом Барселони. Елі на грані фолу вибив м'яч у Гаві та віддав навісну передачу на Ель-Білаля Туре. Форвард господарів відпасував на Суареса, сам увірвався у штрафний каталонців, тоді знову отримав м'яч від Луїса та переправив його у сітку. До перерви лідери Ла-Ліги не завдали жодного удару у площину воріт.

Близьким до того, щоб врятувати Барселону від поразки був Рафінья, який розстрілював ворота Альмерії з близької відстані, але м'яч пролетів майже впритул до правої стійки. Невдовзі свій шанс змарнував Араухо, який після навісу Лєвандовскі скинув на дальню стійку замість того, щоб спробувати замкнути.

0:1 – у підсумку. Барселона сенсаційно поступається аутсайдеру. Ця звитяга дозволила Альмерії вибратися із зони вильоту, перестрибнувши кілька сходинок – 15 місце, 25 очок. Каталонці програють лише вдруге в цьому сезоні (першої поразки їм завдав Реал). Зараз вони продовжують лідирувати у турнірній таблиці (59 пунктів), випереджаючи "бланкос" на 7 очок.