Поступившись у попередньому поєдинку Манчестер Сіті (1:3), Арсенал втратив лідерство у чемпіонаті Англії. Тому "канонірам" необхідно було здобувати перемогу над Астон Віллою. Український легіонер Олександр Зінченко розпочав цей поєдинок зі стартових хвилин.

У першому таймі господарям вдалося забити швидкий гол. Вже на 5-й хвилині Кеш обікрав Зінченка та розпочав контратаку, яка завершилася влучним ударом Воткінса у дальній кут. Невдовзі Сака відновив паритет, розстрілявши ворота з близької відстані.

Зінченко ризикнув та пробив з-за меж штрафного – Мартінес на місці. Астон Віллі вдалося повернути собі перевагу ще до перерви. Коутінью скористався хаосом біля воріт суперника та чітко відправив м'яч у лівий нижній кут.

У другій половині зустрічі "каноніри" діяли активніше й робили спроби врятувати ситуацію. Зінченко отримав передачу від Едегора, обробив м'яч та з-за меж штрафного зрівняв рахунок. Це дебютний гол українця за Арсенал.

Едегор повинен був виводити підопічних Артети вперед, але змарнував чудову нагоду, пробивши повз праву стійку. "Каноніри" могли й пропустити – Бейлі змістився з флангу та перевірив на міцність перекладину. Під завісу тайму Жоржінью влучив у перекладину, а м'яч рикошетом від Мартінеса залетів у ворота. Фінальну крапку поставив Мартінеллі та приніс перемогу Арсеналу з рахунком 4:2.

Зінченка замінили на 90+3 хвилині. Він протягом гри сім разів виграв боротьбу та зробив 62 точні передачі (84,9% із загальної кількості). Українець отримав від SofaScore оцінку 7,3.

Отже, підопічні Артети принаймні тимчасово повернулися на перше місце в АПЛ з 54 очками. Манчестер Сіті відстає лише на три бали та ще зіграє свій матч 18 лютого о 17:00. Натомість Астон Вілла на 11-й сходинці з 29 пунктами.