АПЛ, перенесений матч 12 туру

Арсенал – Манчестер Сіті – 1:3

Голи: Сака, 42 (пен.) – де Брюйне, 24, Гріліш, 72, Холанд, 82

Матч мав відбутися ще 19 жовтня, однак його довелося переносити через смерть Єлизавети ІІ. Арсенал останніми тижнями показав серію слабких результатів – вилетів з Кубка Англії якраз від Ман Сіті (0:1), набрав всього очко у 2 попередніх турах, але зберігав певний гандикап над командою Гвардіоли в АПЛ. У "канонірів" було на 3 очки більше і матч в запасі перед першою очною битвою головних претендентів на чемпіонство.

Олександр Зінченко звично вийшов у основі Арсенала на поєдинок чемпіонату (в кубковій зустрічі проти колишньої команди українець відіграв усього 25 хвилин). Мікель Артета отримав дуже неприємну новину перед матчем – травмувався ключовий хавбек Томас Партей. Компенсувати втрату ганця повинен був зимовий новачок Жоржінью. Сіті міг скаржитися лише на втрату Джона Стоунза, але в Пепа залишився хороший набір навіть для трійки центрбеків (Вокер - Діаш - Аке).

Перші 15 хвилиy вийшли дуже обережними. Арсенал трохи більше володів м'ячем і намагався створити бодай якусь гостроту. Дві хороші атаки завершував Едді Нкетія. Один удар форварда заблокував суперник, а другий з чудової подачі Зінченка полетів повз стійку.

Ман Сіті "дрімав" половину тайму, але покарав суперника за першу ж помилку. Гріліш створив тиск на Томіясу, який вирішив безпечно віддати голкіперу. Кевін де Брюйне прочитав неохайну передачу і одним дотиком перекинув Ремсдейла. Зінченко та інші гравці Арсенала побігли втішати японця, який хотів провалитися під землю від сорому.

Господарі спробували якомога швидше виправити ситуацію. Томіясу сильно пробив над воротами, а Сака у перспективній позиції перетримав м'яч, дочекавшись блоку Аке. Сіті упродовж кількох хвилин отримав дві безглузді жовті – Вокер за повернення на поле без дозволу арбітра, Едерсон за затримку часу.

Арсенал таки встиг відігратися до відпочинку. На 39-й хвилині Джака м'яким закиданням знайшов Нкетія, той пробив по воротах, але Аке виніс з лінії. Суддя Ентоні Тейлор несподівано дав свисток, який не всі зрозуміли. Виявилося, що Едерсон встиг збити Нкетія до удару, тому Арсенал отримав право на пенальті. Апеляції Ман Сіті були недоречними, адже їхній воротар ще й міг отримати другу жовту. Сака підійшов до "позначки" і чітко реалізував вирок – 1:1.

Арбітр додав аж 6 хвилин, за які "містяни" знову могли вийти вперед. Після кількох хаотичних рикошетів м'яч влучив у поперечку воріт Ремсдейла. Загалом рахунок 1:1 виглядав абсолютно справедливим до перерви.

Початок другого тайму вийшов спокійним, але Арсенал знову хотів вигадати проблеми на свою голову. Габріель Магальяес програв силову боротьбу Холанду, а потім перечепив норвежця у карному майданчику. Тейлор впевнено показав на "позначку" і виписав бразильцю жовту картку, проте втрутився VAR. Повтор показав, що Холанд упродовж атаки встиг залізти в маленький офсайд – всі покарання лондонців скасовані.

До 69-й хвилини згадати було нічого, а потім пішла хвиля атак Сіті. Родрі замикав подачу зі штрафного – Ремсдейл парирував, а добивання накрили захисники. На 72-й вже не врятував ніхто. Знову "наварила" парочка Магальяес-Томіясу. Бразилець обрізався на своїй половині, давши суперникам кількома передачами вивести Гріліша на ударну позицію. Томіясу у відчайдушному підкаті сподівався виправити ситуацію, але рикошетом знову підставив Ремсдейла – 1:2.

Арсенал не міг завдати жодного удару по перерві, але тут настав час ризикувати. Троссар вийшов на заміну, обігрався із Зінченком і просив пенальті після зіткнення з Вокером – арбітр не повірив бельгійцю. Всі надії "канонірів" розніс Холанд. Норвежця залишили без нагляду у карному мадйданчику, і Ерлінг легко скористався передачею де Брюйне.

Поєдинок докотився до впевненої перемоги Ман Сіті, який завдяки кращій різниці голів став новим лідером. Арсенал прощається з першою сходинкою і повинен серйозно турбуватися про майбутнє. Одне очко в 3 турах АПЛ, травма Партея – у Зінченка і компанії вимальовується криза.