Ла Ліга, 21 тур

Кадіс – Жирона – 2:0

Голи: Ескаланте, 6, Гвардіола, 35

Команда Віктора Циганкова перед візитом в Андалусію мінімально обіграла Валенсію (1:0). Український вінгер провів перші 15 хвилин у Ла Лізі, проте результативними діями не відзначився. Матч на Нуево Міранділья вихованець Динамо теж розпочав на лаві запасних. І це попри переповнений лазарет каталонців. Через травми вилетіли одразу 6 гравців, зокрема, один з конкурентів Циганкова на правому фланзі атаки – бразилець Коуту. Натомість найкращий снайпер "біло-червоних" Крістіан Стуані отримав дискваліфікацію (перебір карток).

Кадіс не поступався на власному полі з 23 вересня, а у минулому турі зазнав розгрому в Більбао (1:4). Звітне протистояння могло і не відбутися. На півдні Іспанії оголосили помаранчевий рівень тривоги через потужний вітер. Проте, ані примхи стихії, ані 18-е місце в турнірній таблиці не зупинили фанатів Кадіса. Інчада влаштувала гравцям божественний прийом. Рефері Пулідо Сантана ухвалив рішення грати.

"Жовта субмарина" швидко підтвердила реноме домашньої команди. Окампо розібрався з двома суперниками і навісив на дальню стійку – Бонгонда підіграв Ескаланте, а той потужно пробив під поперечку. Щоправда, не обійшлося без мінімального рикошету. Кадіс розмазав Жирону на стартових хвилинах. Окампо, Гвардіола та Ескаланте раз по раз розривали оборону гостей, які багато помилялися.

Каталонцям нічого не вдавалося попереду. У складі команди Мічела знову виділявся аргентинський кіпер Пауло Гассаніга, який виконав кілька ефектних сейвів. Та навіть він був безсилим перед невідпорним ударом Гвардіоли у дальній кут – 2:0. Досвідченому форварду красиво асистував все той же Тео Бонгонда, який немов на велосипеді пройшов майже увесь півзахист Жирони. Провальний перший тайм у виконанні каталонців.

У перерві Мічел провів потрійну заміну. Циганков продовжував чекати і отримав свій шанс на 63-й хвилині. Українець розташувався на правому фланзі атаки. Розпочав з неприємної втрати на власній половині поля, але швиденько виправився. Після його подачі зі стандарту Ромеу неточно пробив головою. В кінці матчу Віктор ефектно накрутив трьох у центрі поля. Суперникам довелося фолити. Загалом у "доробку" нашого вінгера 17 дотиків, 4 втрати, 9 точних передач з 12-и. Та жодного удару по воротах.

Жирона не спромоглася на фінальний штурм і справедливо поступилась. Кадіс набрав 22 очки, покинувши зону вильоту. Каталонці залишились на 11-й сходинці (24 очки).