Клубний чемпіонат світу. Півфінал

Аль-Ахлі – Реал – 1:4

Голи: Маалул, 65 (п) – Вінісіус, 42, Вальверде, 46, Родріго, 90+2, Аррібас, 90+8

Незабитий пенальті: Модріч, 87

Андрій Лунін вийшов у стартовому складі в другому поспіль матчі Реала через пошкодження Тібо Куртуа.

У першому таймі мадридці володіли відчутною перевагою, втім футболістам Аль-Ахлі раз по раз вдавалося втікати у контратаки, хоча проблем Луніну вони створювали небагато. Таки показати свої навички українцеві довелося на 31-й хвилині. Ель-Шахат несподівано і потужно пробив у ближній кут – Андрій впорався.

Реал же, змарнувавши кілька хороших, таки відкрив рахунок наприкінці першого тайму. Вінісіус скористався грубою помилкою захисника Аль-Ахлі. Одразу після початку другої половини мадридці подвоїли свою перевагу. Родріго не реалізував вихід віч-на-віч, але Вальверде встиг на добивання.

Після цього підопічні Анчелотті віддали ініціативу, за що поплатився у середині тайму. Камавінга сфолив у своєму штрафному, а Маалул не залишив шансів Луніну з позначки. Андрій, однак, незабаром таки врятував команду, зробивши ефектний сейв після розіграшу єгиптянами кутового. Усього в українця чотири сейви за гру.

Модріч мав позбавити кінцівку матчу інтриги, але його удар з пенальті воротар Аль-Ахлі Ель-Шенаві парирував. Попри те, мадридці все ж забили ще двічі – у компенсований час відзначився спочатку Родріго, а згодом, за мить після виходу на заміну, Серхіо Аррібас. Для 21-річного форварда це стало першим голом за дорослу команду.

У фіналі клубного чемпіонату світу "бланкос" зіграють з Аль-Хілялем, що сенсаційно здолав Фламенго. Матч відбудеться 11 лютого. Андрій Лунін, найімовірніше, знову займе місце у воротах, адже в Реалі вже заявили, що не хочуть ризикувати здоров’ям Куртуа.