У попередньому турі "шпори" мінімально ообіграли Фулхем (1:0), а "містяни" знищили Вулверхемптон (3:0).

Гості вийшли вперед уже на 15-й хвилині. "Містяни" втратили м'яч на підходах до власного штрафного, і Харрі Кейн зблизька розстріляв ворота Манчестер Сіті, ставши найкращим бомбардиром в історії Тоттенхема. В активі форварда 267 забитих м'ячів у всіх турнірах – за цим показником він обійшов легендарного Джиммі Грівза, який зупинився на позначці 266 голів.

Окрім того, Кейн став третім гравцем в історії АПЛ, якому вдалося забити 200 голів у англійській Прем'єр-лізі. Попереду лише Алан Ширер і Вейн Руні.

Під завісу тайму Ерік Даєр зреагував на відскок у штрафному, але Аканджі удар заблокував. Невдовзі блискучий шанс відновити статус-кво змарнував Ріяд Марез, однак м'яч влучив у поперечку.

У другому таймі Харрі Кейн зблизька пробивав з гострого кута, Едерсон не впорався, але манкуніанців виручила ліва стійка. Наприкінці поєдинку поле достроково покинув Ромеро, отримавши другу жовту картку.

"Шпори" зуміли втримати мінімальну перевагу – підопічні Конте розташувалися на 5-й сходинці турнірної таблиці (39 пунктів). Манчестер Сіті – на другій сходинці. Від Арсенала команда Гвардіоли відстає на 5 очок.