У першій половині командам не вдалося відкрити рахунок. Реал підвела реалізація, натомість Валенсія не змогла завдати бодай одного удару по воротах "вершкових". Вінісіус переписав історію мадридського гранда, щойно вийшов на поле. Бразилець став третім наймолодшим гравцем в історії клубу, який провів 200 матчів у футболці Реала (22 роки, 6 місяців та 18 днів). Рауль залишається рекордсменом (21 рік, 5 місяців та 22 дні), на другій позиції Ікер Касільяс (22 роки, 4 місяці та 26 днів).

По перерві перевага господарів конвертувалась у 2 забиті м'ячі за дві хвилини. Асенсіо Відкрив рахунок видовищною гарматою з-за меж штрафного, а вже за мить Вінісіус подвоїв. Оборонець Валенсії Габріел Пауліста не витримав такого приниження та на нервах по-звірячому збив бразильського вінгера "бланкос" з ніг в одній з наступних атак. Вінісіус ледь не розпочав з'ясовувати стосунки на кулаках, втім суперників розтягли. Пауліста отримав червону та залишив команду догравати в меншості. Але збільшити рахунок мадридцям так і не вдалося – 2:0.

Отже, Реал здобув 45 очок та посідає 2 сходинку Прімери, відстаючи від Барселони на 5 залікових балів. Валенсія – на 14 місці (20 пунктів).