Шон Дайч підписав контракт з "ірисками" терміном до червня 2025 року, повідомляє офіційний сайт Евертона.

Попереднім місцем роботи 51-річного англійського фахівця був Бернлі, де він став рекордсменом серед усіх тодішніх наставників клубів АПЛ за тривалістю роботи в елітному дивізіоні (2012-2022 роки). Дайч двічі виводив "бордових" в Прем'єр-лігу (2013 і 2016) та вперше за 51 рік зміг пробитися на чолі команди у єврокубки.

Фаворитом власника Евертона Фарада Мошірі на тренерський місток був Марсело Б'єлса. Втім аргентинець не зміг гарантувати Мошірі швидкий порятунок від вильоту в Чемпіоншип. Натомість Шон Дайч пообіцяв підняти "ірисок" з передостанньої сходинки АПЛ, куди вони провалились під наставництвом Френка Лемпарда. Англійський фахівець знайомий з кількома нинішніми гравцями ліверпульців та має з ними хороші відносини, що мало б позитивно впливати на його становище.

Додамо, Дайч дебютує на тренерському містку ліверпульців у матчі Прем'єр-ліги проти Арсенала, який відбудеться вже 4-го лютого. У новий тренерський штаб Евертона також увійшли асистенти наставника Ян Воан, Стів Стоун та Марк Говард. Усі троє раніше працювали з Дайчем у Бернлі.