Чинні чемпіони Серії А провально розпочали 2023 рік, вимучивши лише 1 перемогу над Салернітаною (2:1) в шести матчах. Два поспіль розгромних фіаско у крайніх поєдинках з Інтером (0:3) та Лаціо (4:0) мали б допомогти "россонері" оговтатись до матчу з Сассуоло, втім цього не сталося.

На старті Тео Ернандес навісною передачею вивів Жиру на ударну позицію. Олів'є красиво забив, однак арбітр вгледів офсайд та скасував взяття воріт. А вже за кілька миттєвостей на полі домінувала одна команда. Дефрель та Фраттезі за 3 хвилини відвантажили два м'ячі у ворота Мілана. Жиру ненадовго скоротив відставання до мінімуму, втім нестримний Берарді знову повернув "нероверді" комфортну перевагу.

По перерві Сассуоло продовжив чавити чемпіонів Італії. Лорьенте реалізував 11-метровий, а Енріке довів рахунок до непристойного (1:5) – Берарді відзначився третім асистом. Оріджі завершував гольове шоу, однак цього було замало, щоб врятуватись від поразки – 2:5. На дві команди суперники назбирали 12 "гірчичників" (7 у "россонері" та 5 у "нероверді").

Отже, Мілан (38 очок) ризикує вилетіти з зони єврокубків, найближчі переслідувачі Лаціо та Рома (в обох по 37 балів) ще мають матч в запасі. Сассуоло здобув 20 очок та підійнявся на 16 сходинку.