Нагадаємо, нещодавно "іриски" звільнили головного тренера Френка Лемпарда. Під його керівництвом Евертон опинився на передостанньому місці у турнірній таблиці в цьому сезоні.

– Чому провалився Евертон Лемпарда і чи є в цьому провина Миколенка?

– Перш за все, не було стабільності в грі. Видно, Лемпард не зміг розв'язати проблеми, які були й наприкінці минулого сезону зі складом, грою і результатом. Щодо Миколенка: тут потрібно в комплексі дивитися, що вся команда грає нестабільно, зокрема й Віталік. На цьому тлі він виглядає не так добре, як може грати.

– Чому Миколенко останнім часом грубо помилявся?

– Усі припускаються грубих помилок, зокрема результативних, але тут, мабуть, все в комплексі. У команди немає якоїсь впевненості, немає стабільності в плані результату. Тому й відбуваються такі помилки в його грі.

– Який тренер потрібен на заміну Лемпарда? Ходять чутки, що це може бути Вейн Руні, Сем Еллардайс або Марсело Б'єлса.

– Це має бути тренер, який зможе стабілізувати склад, гру і результат. Мені здається, що тут потрібен фахівець із досвідом, щоб вивести команду на інший рівень.

– Чи будуть у нового тренера причини, щоб замінити Миколенка?

– Усе залежить від самого Віталіка. Якщо буде грати стабільно і надійно в обороні, без грубих індивідуальних помилок, активно й ефективно на атаку, тоді проблем не буде. Якщо не буде виконувати вимог, тоді може втратити місце в складі, – сказав Хацкевич в інтерв'ю для FanDay.