Кубок Іспанії 2022/23, чвертьфінал

Барселона – Реал Сосьєдад – 1:0

Гол: Дембеле, 52

Вилучення: Мендес, 40

Обидві команди підійшли до поєдинку в 1/4 Кубка Іспанії не програвши жодного матчу у 2023-му. Ба більше, Барселона востаннє відчула фіаско на смак ще у жовтні минулого року та оформила дивовижну безпрограшну серію у 11 матчів. Якщо для каталонців така ситуація – не дивина, то 10 матчів поспіль без поразок для басків можна вважати неабияким досягненням.

"Кулес" розпочали поєдинок активніше. Лєвандовскі вже на 11-й хвилині забив м'яч у ворота, але арбітр скасував гол через офсайд у Де Йонга. Нідерландець невдовзі змарнував ще кілька чудових нагод відкрити рахунок. Реал Сосьєдад відповів лише одним гострим епізодом екс-партнера Луніна в Реалі Такефуса Кубо. Під завісу тайму Браїс Мендес грубо сфолив та отримав "гірчичник", втім після перегляду VAR арбітр змінив своє рішення та вилучив півзахисника з поля. "Біло-сині" залишились в меншості.

По перерві Дембеле визначив долю матчу. Усман класно протягнув м'яч флангом, вирішив не прострілювати у центр воротарського на Лєвандовскі та пробив у ближній кут воріт – м'яч від воротаря залетів у сітку. До фінального свистка опонентам так і не вдалося змінити рахунок.

Отже, Барселона пробилась у півфінал Кубка Іспанії, а Реал Сосьєдад опинився за бортом турніру.