У попередньому раунді турніру Арсенал знищив Оксфорд з третього дивізіону Англії – 3:0. А Манчестер Сіті познущався з Челсі – 4:0. І "каноніри", і "містяни" ведуть боротьбу за чемпіонство в АПЛ, однак їхня перша зустріч у сезоні відбулася саме в 1/16 Кубка Англії.

Родзинки цьому протистоянню додавало те, що Мікель Артета – учень Хосепа Гвардіоли. Теперішній керманич Арсенала упродовж кількох сезонів був асистентом Пепа в Манчестер Сіті. А український півзахисник лондонців Зінченко раніше виступав за "містян" під наставництвом Гвардіоли. Поєдинок проти своєї колишньої команди Олександр почав на лаві запасних.

На старті матчу голкіпер Арсенала вийшов за межі штрафного, залишивши ворота порожніми, а Холанд спробував ефектно забити ножницями через себе. На заваді норвезькому голеадору став Томіясу, який заблокував м'яч корпусом.

Невдовзі шанс відзначитися отримав Троссард, завершуючи контратаку "канонірів", але Ортега виручив господарів. Небезпечним моментом лондонцям відповів Кевін Де Брюйне, ефектно закручуючи м'яча у лівий кут, але м'яч пролетів зовсім близько до лівої стійки.

У стартовому таймі манкуніанці завдали три удари у площину воріт, лондонці – один. Але жодній із команд так і не вдалося відкрити рахунок.

По перерві вперед вирвалися підопічні Гвардіоли. Альварес влучив у ліву стійку, Гріліш підібрав м'яч і віддав на Аке, а той філігранним ударом вразив ворота Тернера. Одразу ж після пропущеного голу Артета провів дві заміни. На 66-й хвилині Зінченко отримав шанс проявити себе, вийшовши замість Тірні. А Мартінеллі замінив Троссарда. Під саму завісу поєдинку Олександр записав у свій пасив жовту картку.

Манчестер Сіті таки зумів втримати мінімальну перевагу та пробитися в 1/8 Кубка Англії.