У попередньому турі "бланкос" поступилися Вільяреалу. Барселона за пів години до початку цього матчу мінімально обіграла Хетафе і відірвалася від Реала вже на 6 очок. Тож програвати баскам підопічні Анчелотті не мали права.

На старті поєдинку Паредес знайшов вільну зону у штрафному Реала та спробував замкнути поперечну передачу, але Куртуа впорався з його ударом. Всередині першого тайму гості вийшли вперед. Асенсіо навісив на Бензема, а той з льоту відправив м'яча у сітку. Дев'ятий гол для володаря "Золотого м'яча-2022" у цьому сезоні. Загалом це 228 гол для Каріма у Ла-Лізі. За цим показником французький бомбардир зрівнявся з Раулем. Більше за всю історію Реала забив лише Роналду – 311.

По перерві збільшувати перевагу Реала міг Начо, який зігравши на добиванні, намагався влучити по центру воріт, однак Унаї Сімон встиг заблокувати удар. Згодом Бензема у карній зоні басків віддав на Асенсіо, проте той з гострого кута спрямував м'яч повз ліву стійку. Наприкінці поєдинку Тоні Кроос влучним ударом з-за меж штрафного таки подвоїв гандикап мадридців.

2:0 – Реал здобуває перемогу над Атлетіком. "Вершкові" займають друге місце (41 пункт), відстаючи від Барселони на три очки. Баски розташувалися на 8-му місці – 26 очок.