Цей матч став першим для обох команд після зимової паузи. На перерву Баварія пішла у статусі лідера Бундесліги, попутно розібравшись з Шальке (2:0). Натомість РБ Лейпциг завершив першу половину сезону в топ-3, здолавши наостанок Вердер (2:1).

Гнабрі створив собі перший небезпечний епізод вже на 9-й хвилині. Вінгер увірвався лівим флангом у штрафний та пробив – Гвардіол у підкаті зачепив м'яч, після чого той влучив у стійку воріт. Далі забивним командам на диво довго не вдавалося створювати гострі моменти. Після екватора тайму мюнхенці нарешті оговтались. Де Лігт спровокував помилку в обороні "биків" – Павар отримав м'яч та навісив у штрафний на Шупо-Мотінга, а той скинув на Ґорецку, який переправив м'яч у сітку. Втім арбітр скасував взяття воріт через офсайд ще у Маттейса.

А вже за кілька миттєвостей Баварія вирвалась вперед. Гнабрі на швидкості прослизнув до лівого краю штрафного і навісив на дальню стійку, де троє оборонців РБ Лейпциг не змогли завадити Шупо-Мотінгу забити у роздягальню.

По перерві "бики" швидко відновили паритет. Сілва навісив у воротарський майданчик, Собослай скинув головою у центр, де Хальстенберґ в дотик переправив м'яч у ворота фаворитів. До фінального свистка командам так і не вдалося змінити рахунок на табло – 1:1.

Отже, Баварія здобула 35 очок та продовжує лідирувати в турнірній таблиці. РБ Лейпциг, який у поточному сезоні вибив Шахтар з ЛЧ, йде третім (29 залікових балів).