До поєдинку чинні чемпіони Іспанії підходили у кепському гуморі. Кілька днів тому Барселона познущалася над "вершковими" у фіналі Суперкубка Іспанії (3:1). До того ж підопічні Карло Анчелотті нещодавно поступилися Вільяреалу у 16 турі Прімери (1:2). Для Андрія Луніна кубковий матч став розчаруванням, ще не почавшись – головний тренер не довірив українському голкіперу місце в стартовому складі.

Вільяреал дав ляпаса іменитішому супернику вже на 4-й хвилині. Морено у падінні віддав м'яча на Капу, а той зблизька поцілив у ліву "дев'ятку" воріт Куртуа. Невдовзі Вальверде мав нагоду відновити статус-кво, але пробив над поперечкою. В середині тайму віч-на-віч з голкіпером Вільяреала вирвався Ферлан Менді, однак Йоргенсен не підвів.

Ще до перерви "Жовта сумбарина" подвоїла перевагу. Морено записав у свій актив другий асист, а завершального удару завдав Чуквуезе.

По перерві "бланкос" зуміли скоротити відставання – Вінісіус Жуніор блискуче завершив швидку атаку мадридців з центра поля. А невдовзі підопічні Анчелотті зрівняли рахунок. Бензема намагався пробити головою у дальній кут, голкіпер парирував удар Каріма, але на добиванні вдало зіграв Мілітао – 2:2.

На 86-й хвилині результат поєдинку переписав Себальйос після передачі Асенсіо – Реал вирвався вперед. 3:2 – "королівський клуб" зумів втримати перевагу і здобути путівку в чвертьфінал Кубка Іспанії.