Товариський матч

ПСЖ – Ер-Ріяд сізон – 5:4

Голи: Мессі, 3, Маркіньйос, 43, Рамос, 53, Мбаппе, 60, Екітіке, 78 – Роналду, 34, 45+6, Чан Хюн-Су, 56, Таліска, 90+4

Востаннє Мессі та Роналду зустрічалися на полі у грудні 2020-го. Тоді Ювентус португальця розтрощив Барселону Ліонеля – 3:0.

У матчі в Ер-Ріяді перше слово було за аргентинцем. Уже на третій хвилині ПСЖ влаштував крижаний душ для саудитів, розібравшись із суперниками, як на тренуванні. Мессі у штрафній відкрився під передачу від Неймара і той зблизька розстріляв воротаря господарів. 1:0 – зверхня посмішка чемпіона світу.

На 33-й Кейлор Навас привіз парижанам пенальті, ледь не нокаутувавши Роналду. На обличчі форварда миттєво з'явився добрячий синець. Португальська зірка сам холоднокровно виконав вирок арбітра і відновив статус-кво у поєдинку. Публіка на стадіоні імені Короля Фахда шаленіє.

Невдовзі Бернат достроково пішов приймати душ, залишивши французький гранд у меншості. Однак це не завадило ПСЖ знову вирватися вперед – за парижан відзначився Маркіньйос.

Неймар міг збільшити перевагу гостей з пенальті, однак пробив занадто самовпевнено та слабко – голкіпер саудитів без проблем впорався. Натомість вже у компенсований час дубль оформив Роналду, зрівнявши рахунок – 2:2.

На старті другого тайму підопічні Галтьє знову вийшли вперед. Після красивого сольного проходу Мбаппе переадресував м'яч у штрафній на Рамоса – той не схибив.

За лічені хвилини Чан Хюн-Су зумів відквитати гол, замкнувши навіс із кутового – 3:3. На 60-й хвилині арбітр призначив ще один пенальті у ворота об'єднаної команди Аль-Насра та Ер-Ріяда. Мбаппе, на відміну, від Неймара своєї нагоди не змарнував. А Екітіке потужним ударом під поперечку збільшив відрив ПСЖ – 5:3.

Під саму завісу матчу за господарів встиг відзначитися Таліска – 5:4 остаточний рахунок контрольної зустрічі.