Впродовж багатьох тижнів талановитого хавбека сватали у лондонський Арсенал. "Каноніри" докладали для трансферу багато зусиль, а зв'язка Зінченко – Мудрик на лівому фланзі поточного лідера таблиці АПЛ виглядала б для нас просто казково. Втім, фінансові апетити Шахтаря сягали далі можливостей Арсенала, тому Михайла отримав Челсі, який "прийшов – побачив – заплатив".

Мудрика вже встигли звинуватити у любові до грошей, зраді своєї мрії грати в Арсеналі та сумніваються у його шансах проявити себе у кризовій команді. Натомість все виглядає далеко не так, і саме Челсі може стати трампліном українця до футбольних вершин.

Торги – справа Шахтаря, Мудрик не мав вибору

Як повідомляли інсайдери, Михайло давно погодився перейти в Арсенал, умови контракту, які запропонували “каноніри”, його цілком влаштовували. Справа була лише в погодженні ціни з клубом, а тут вже Шахтар проявив свій хист торгуватися та був націлений вибити максимум.

Коли на обрії з’явився Челсі з кращою пропозицією, то футболіста поставили перед фактом – або погоджуєшся, або ніякого зимового трансферу. Михайло зробив правильний вибір та погодився, адже ще пів року в УПЛ могли б мати для його кар’єри катастрофічні наслідки. Спад форми, важка травма – і шалений цінник та інтерес топклубів могли стати просто гарною історією. До того ж Челсі далеко не найгірший варіант для продовження кар’єри.

Кризова команда – найкраща опція для розкриття потенціалу

Хоч Мудрик давно готувався до трансферу та опановував англійську мову, час на адаптацію у найсильнішій лізі світу потрібен усім. Сума трансферу цілком логічно викликає певні очікування, а боротьба Арсенала за чемпіонство взагалі позбавляє права на помилку.

Змоделюємо ситуацію: справи Арсенала погіршуються, і на Мудрика покладають завдання внести корективи. У разі невдачі всіх собак повісили б на нього, мовляв, який телепень вирішив платити 100 мільйонів за гравця, який не здатен зробити різницю на полі?

Натомість Челсі, який перебуває на 10 сходинці в таблиці, мусить зробити надзусилля, щоб піднятися у зону єврокубків. У такій ситуації достатньо кількох результативних дій, аби набратися впевненості та завоювати любов фанів “синіх”. Михайло вміє грати під тиском, але в Англії у нього й без цього вистачатиме викликів. Челсі дозволить йому помилятися та дасть час на адаптацію, а це вкрай важливо для молодого таланта.

Висока конкуренція

Для того, щоб вийти на новий рівень, Мудрику потрібно відчути смак битви за місце на полі. В Арсеналі йому б довелося змагатися з Мартінеллі та Сака, але й в Челсі гравці на його позиції нічим не гірші, Стерлінг, Зієш, Пулішіч, Маунт – ті ще суперники.

Відхід Рахіма найближчим часом попри готовність Челсі його продати доволі сумнівний, тож українець матиме гарний шанс довести, що його амбіції та розмови про бажання завоювати “Золотий м’яч” – це не просто мрія, а ціль на майбутнє.