Українському хавбеку Руслану Маліновському нарешті вдалося вирватися з Бергамо, яке стало для нього справжньою кліткою після зміни у стосунках з Гасперіні. Українця сватали в клуби АПЛ та Серії А, але на обрії неочікувано виринув Марсель, в якому Руслан знову спробує гучно про себе заявити. Дехто скептично оцінює вибір футболіста, але дошкульні коментарі наразі дуже й дуже передчасні.

Марсель – це не лише порятунок

У сезоні 2022/23 кар'єра Руслана Маліновського в Аталанті йшла далеко не найкращим чином. Гасперіні все рідше довіряв українцю місце у стартовому складі, а коли хавбек перебував на полі, то назвати його гру топ-перформансом не можна було навіть з перебільшенням. Фірмові гармати Маліновського потроху відходили у минуле, і особливих перспектив на горизонті помітно не було.

Об'єктивно, трансфер був єдиним порятунком кар'єри для Руслана. Залишитися без ігрової практики у 29 років – важкий удар, але українцеві вдалося з ним впоратися. Благо, в інформаційному полі завше виринали чутки про інтерес до Маліновського від Інтера, Ювентуса, Тоттенхема та інших іменитих клубів. Було зрозуміло: якщо Аталанта вирішить виставити Руслана на трансфер, то у довгих важких пошуках він точно не перебуватиме. Здебільшого йому прогнозували продовження кар'єри в АПЛ, але в реальності розвиток подій виявився дещо іншим.

Деякі експерти вже знайшли цілий ряд мінусів у виборі Руслана. Мовляв, команда не бореться за чемпіонство, не завжди амбітна та стабільна, а рівень чемпіонату Франції дуже далекий від Англії чи Італії. Мовляв, українець обрав легкий шлях, тому про подальший розвиток його кар'єри можна забути.

Але це не зовсім відповідає реальності. Після 19 турів Ліги 1 Марсель перебуває на 3 місці та відстає від ПСЖ лише на 5 очок. Парижани програли 2 з 3 останніх зустрічей та явно не перебувають на піку своєї форми. Натомість Марсель у внутрішній першості видав 7-матчеву переможну серію та не збирається збавляти оберти.

Доволі пристойно команда себе проявила і в Лізі чемпіонів, яку покинула більше через брак досвіду, а не класу. Щодо рівня Ліги 1, то він невпинно зростає, і стабільна ігрова практика у Франції допоможе Руслану набрати колишню форму.

Два різні дебюти

Виїзний матч з Труа став для Маліновського першим у футболці Марселя. Він з'явився на полі на 67-й хвилині, коли його команда вже вела у рахунку 2:0 та не витрачала багато сил на атаку, намагаючись довести гру до логічного завершення. Українець відзначився лише "гірчичником" та не приховував свого розчарування дебютом.

Ігор Тудор не поспішав з висновками та запевнив, що Руслан адаптується та зможе приносити команді багато користі. На домашній матч з Лор'яном Маліновський виходив вже з перших хвилин та гарно віддячив хорвату за довіру: взяв участь у взятті воріт та допоміг Марселю гарантувати перемогу ще до половини другого тайму. Наставник та ЗМІ залишилися задоволеними грою українця та пророкують, що найближчим часом від нього варто очікувати великої кількості результативних дій.

У новій команді Руслан виступатиме на звичній позиції атакувального півзахисника, тож матиме багато нагод, аби вразити ворота суперника потужним ударом чи асистувати на партнерів. Маліновський має всі шанси на те, щоб змусити європейські таблоїди згадувати його прізвище в заголовках, а нам залишається сподіватися, що він скористається ними на повну.