Манчестер Юнайтед на чолі з Еріком тен Хагом зазнав лише 1 поразку у 18 поєдинках – від Астон Вілли ще на початку листопада минулого року. Після міжнародної паузи "червоні дияволи" тріумфували у 6 матчах поспіль. Натомість підопічні Гвардіоли, хоч і посідають 2 місце в турнірній таблиці АПЛ, підійшли до принципового поєдинку після болючого фіаско від Саутгемптона в Кубку Ліги.

У першій половині команди не створили великої кількості гольових моментів. "Червоні дияволи" завдали вдвічі більше ударів – 4 проти 2 у "містян". Рашфорд мав найкращу нагоду відкривати рахунок, втім його постріл з меж штрафного заблокував суперник. Тож на перерву команди пішли з нулями на табло.

В другій половині Пеп Гвардіола випустив на поле Джека Гріліша – заміна миттєво спрацювала. Вже за кілька хвилин вінгер вивів "блакитних" вперед. Де Брюйне прослизнув у штрафний, пошивши в дурні Каземіро, та класно навісив на дальню стійку, де Гріліш переправив м'яч у сітку воріт Де Хеа.

"Містяни" продовжили пресингувати з високою лінією захисту та зрештою поплатились за це. Під завісу основного часу Фернандеш та Рашфорд за 5 хвилин перевернули хід поєдинку, відвантаживши два голи у ворота принципових суперників – 2:1.

Отже, Манчестер Юнайтед (3 місце) здобув 38 очок та впритул наблизився до "містян" (2 позиція, 39 балів). Завдяки фіаско підопічних Гвардіоли Арсенал лідирує у турнірній таблиці з відривом у 5 очок, крім цього Зінченко і КО ще мають матч в запасі.