Манчестер Сіті ще у першому таймі довів, що він є фаворитом у матчі. "Містяни" більше часу контролювали гру та діяли гостріше на половині поля суперника. Холанд під час однієї з атак у штрафному майданчику отримав м'яч і фактично з 11-метрової позначки влучно вдарив низом прямо по центру воріт. Норвезький нападник і раніше мав чудову нагоду, але не вистачило точності.

Натомість футболісти Евертона не зуміли завдати жодного удару в площину воріт. Український захисник Віталій Миколенко вийшов на матч у стартовому складі. Він спробував створити небезпеку біля володінь Манчестер Сіті, але втратив м'яч під час боротьби з опонентом.

У другому таймі Евертон активніше пресингував підопічних Гвардіоли та змусив помилитися. Грей підхопив м'яч, виконав сольний прохід крізь захист "містян" та влучним ударом у праву дев'ятку відновив паритет.

Миколенко ледь не привіз гол у власні ворота. Він намагався вибити м'яч якомога далі від карного майданчика, але влучив прямо у суперника. Пощастило, що "містяни" не зуміли реалізувати момент. Манчестер Сіті намагався вирвати перемогу, але марно.

Отже, підопічні Гвардіоли на другому місці з 36 очками, а Евертон на 16-й сходинці з 15 пунктами.