"Гранатові" ошелешили гостей крижаним душем уже на сьомій хвилині. Андреас Крістенсен вистрибнув назустріч подачі з кутового, головою переадресував м'яча на Маркоса Алонсо, а захисник впевнено відкрив рахунок. Дебютний гол оборонця за Барселону.

Невдовзі Алонсо мав нагоду оформити дубль, замкнувши прострільну передачу від Жорді Альби, але м'яч пролетів повз ліву стійку. На 24-ій хвилині свою нагоду змарнував Рафінья. Він отримав блискучий пас від Гаві, увірвався у штрафний суперників, але Оліван у підкаті заблокував удар.

Загалом у першому таймі Барселона тотально володіла м'ячем (78%) і завдала 4 удари у площину воріт. Гості не відповіли жодним.

У другому таймі Маркос Алонсо несподівано став антигероєм для "блаугранас", збивши з ніг Хоселу – арбітр призначив пенальті. Вирок холоднокровно виконав сам постраждалий форвард Еспаньйола – 1:1.

А далі на футбольному полі закипіли шалені пристрасті. Упродовж чотирьох хвилин рефері продемонстрував по другому "гірчичнику" двом футболістам. У роздягальню достроково вирушили Жорді Альба і Вінісіус Соуза, залишивши свої команди догравати поєдинок вдесятьох. Отримати вилучення ризикував і Кабрера, але після перегляду VAR суддя скасував червону картку для захисника Еспаньйола.

У підсумку – 1:1. Барселона лише вдруге у цьому сезоні зіграла внічию. Зараз підопічні Хаві Ернандеса мають рівну кількість очок з Реалом (38 пунктів).