Чемпіонат Іспанії 2022/23, 15-й тур

Сельта – Севілья – 1:1

Голи: Вейга, 33 – Салас, 54

Вилучення: Кармона, 86 (друга жовта, Севілья)

Вальядолід – Реал Мадрид – 0:2

Гол: Бензема, 83, Бензема, 89

Андалусійці врятувались від поразки проти клубу з Віго. У першій половині Сельта перегравала Севілью та закономірно здобула мінімальну перевагу зусиллями Вейга. Хавбек віртуозно прослизнув між оборонцями та відкрив рахунок, перекинувши Буну. По перерві андалусійці змінили малюнок гри. Зрештою, Салас відновив паритет, замкнувши головою подачу з кутового. До фінального свистка суперникам так і не вдалося виявити сильнішого. Отже, Сельта (16 місце) і Севілья (18 позиція) залишились у нижній частині турнірної таблиці з 13 і 12 очками відповідно.

У паралельному протистоянні кволий Реал дотиснув Вальядолід, який догравав матч в меншості. До 80-ї хвилини суперники не створили жодного дійсно небезпечного моменту – Бензема лише раз потужно пробив над поперечкою. Наприкінці основного часу Хаві Санчес зіграв рукою у власному штрафному – арбітр призначив пенальті після перегляду VAR. Серхіо Леон отримав червону за критику рефері та залишив аутсайдерів в меншості. Французький форвард вершкових реалізував 11-метровий, відкривши рахунок. А за кілька миттєвостей Карім дублем поставив крапку в матчі після класного асисту від Камавінги – 2:0.

Отже, мадридці піднялись на першу сходинку Ла Ліги з 38 пунктами в активі. Барселона має на 1 бал менше, щоправда, каталонці зіграли лише 14 матчів. Вальядолід посідає 15 місце з 17 очками в активі.