ЧС-2022. Чвертьфінал

Англія – Франція – 1:2

Голи: Кейн, 54 (п) – Чуамені, 17, Жиру, 78

Незабитий пенальті: Кейн, 84

Команди, здавалося, досить обережно розпочали гру, однак вже на 17-й хвилині 22-річний півзахисник Реала Орельєн Чуамені класним ударом здалеку відзначився після передачі Грізманна.

До честі англійців вони швидко оговталися після нокдауну і змогли створити кілька непоганих нагод. Харрі Кейн вискочив сам на сам, але не зміг переграти Льоріса, який встиг скоротити дистанцію. За мить Уго парирував уже непростий удар Кейна здалеку.

Ледь не одразу після перерви голкіперу Франції знову довелося рятувати команду, цього разу потужно пробив Беллінгем. Утім, на 54-й і Льоріс виявився безсилим. Чуамені, який вивів французів уперед, сфолив у своєму карному майданчику на Сака, а Кейн впевнено реалізував пенальті. Для форварда Тоттенхема цей м’яч став 53-м за збірну. Стільки ж забив і найкращий бомбардир в історії "трьох левів" Вейн Руні.

Підопічні Саутгейта мали шанси вийти вперед, зокрема, Магуайр поцілив у стійку. Та натомість забили французи. Грізманн оформив дубль асистів, а Жиру забив свій четвертий гол на турнірі.

Ідеальний шанс врятуватися британці отримали на 84-й, коли арбітр після перегляду повтору призначив ще один пенальті за фол Ернандеса. Проте цього разу Харрі Кейн пробив вище воріт.

У півфіналі чинні чемпіони світу французи зустрінуться з командою Марокко, яка сенсаційно здолала Португалію.