"У нас із ним дуже близькі стосунки, завжди такими були. Я знав його ще як 19-річного гравця Спортінга, і згодом він почав розвиватися в національній збірній, коли я прийшов у команду 2014 року. Ми з ним завжди розуміємо, що є людськими й особистими аспектами стосунків між тренером і гравцем. Я завжди вважатиму його дуже важливим футболістом команди.

Гра Кріштіану більш незмінна. Він залишається у визначеній частині поля стосовно воротарського майданчика. Згідно з моїми спостереженнями, у Гонсалу – інші характеристики. Він дуже динамічний, і саме це він продемонстрував. Я маю трьох футболістів на цій позиції, кому я повністю довіряю. У кожному матчі я використовуватиму того гравця, який відповідатиме моїй стратегії", – цитує Сантуша ESPN.

Нагадаємо, що на матч зі Швейцарією тренер випустив Гонсалу Рамуша замість Кріштіану Роналду. І не прогадав. 21-річний дебютант відзначився хет-триком. Капітан же з'явився на полі лише на 73-й хвилині. Португалія перемогла з рахунком 6:1 та у чвертьфіналі зіграє з Марокко.